Seks-afera koja potresa Krajinu, advokat Crnovršanin: Blažević nije pobjegao u inostranstvo

Priča o tome da je Sabahudin Blažević, biznismen iz Bihaća, tajno snimao seksualne odnose s više žena i djevojaka te da su te snimke objavile određene pornografske stranice i danas je glavna tema u gradu na Uni. Nakon što su u toku dana pojedini mediji objavili kako je Blažević pobjegao u inostranstvo, na adresu portala Cazin.NET javio se advokat Blaževića, Mirsad Crnovršanin, te dao izjavu za medije. Izjavu prenosimo u cjelosti.

- "Nakon brojnih natpisa na pojedinim internet portalima da je Sabahudin Blažević pobjegao u inostranstvo, ovim putem takve navode želim demantirati te istaknuti da je moj klijent Sabahudin Blažević u svakom momentu bio u BiH i dostupan svim institucijama u BiH. Također želim istaknuti da je objavom ovakvih neistinitih tekstova i članaka putem pisanih i elektronskih medija, nanijeta ogromna finansijska šteta mom klijentu, a da i ne govorimo o nematerijalnoj šteti koju trpi on i njegova porodica.

Image

Dakle, jasno ističemo da se ovdje radilo o školskom primjeru ucjene, što će kasnije i utvrditi nadležni organi, kao i motiv zbog kojih je ovo sve deplasirano, a što na kraju prima i političke konotacije. Jutros je moj klijent lično bio u nadležnom Tužilaštvu i napominjemo da isti nema status osumnjičenog lica", istakao je advokat Mirsad Crnovršanin u svojoj izjavi za naš portal.

Image