Cvijanović se okomila na opoziciju RS: Oni vode poprilično providnu igru, oni u kontinuitetu...

sadf

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović komentarisala je jučerašnje glasanje u NSRS-u gdje nije prihvaćeno proglašenje vitalnog nacionalnog interesa koji je predložio Milorad Dodik jer nije bilo dvotrećinske većine. Ona se u svom obraćanju okomila na opoziciju rekavši kako su iskoristili priliku što na sjednici nije bilo nekoliko poslanika iz vladajuće pozicije.

Cvijanović navodi kako opozicija u kontinuitetu napušta sjednice NSRS-a ili glasa protiv kada je riječ o važnim pitanjima, odnosno optužila ih je da se tako ponašaju kada su važne stvari u pitanju.

- To je jedna prilično providna igra. Pamtim period dok sam bila predsjednik Vlade da je tada, kada smo se bavili važnim pitanjima, opozicija napuštala sjednicu Narodne skupštine, rekla je Cvijanović.

Još jednom se osvrnula i na sankcije koje je Velika Britanija uvela njoj i Miloradu Dodiku rekavši kako je sve navedeno u njihovom obrazloženju laž.

Ona je ocijenila da je BiH u velikom problemu, te napomenula da Republika Srpska nije razlog tome, nego zato što tu postoji menadžment raznih stranih agencija, organizacija i svi bi da se više pitaju i od predsjednika Republike, Vlade, Skupštine i njenih poslanika.

Govoreći o konkretnom razlogu za uvođenje sankcija, a koji se odnosi na to da je iskoristila svoju kancelariju za podnošenje zakona u Republici Srpskoj kojima se nastojalo prenijeti nadležnosti BiH na nivo entiteta, Cvijanovićeva je rekla da predsjednik Republike potpisuje zakone koje usvaja Narodna skupština i neće bez velikog razloga da ulazi u bilo kakav konflikt te vrste.