Cvijanović tvrdi: Schmidt je iskoristio prijem da se slika sa mnom

.

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, iznijela je svoje utiske nakon božićnog prijema kojeg je organizirala predsjedavajuća Vijeća ministara, Borjana Krišto, u kojem su prisustvovali visoki predstavnik Christian Schmidt i drugi visoki dužnosnici.

U objavi na Instagramu, Cvijanović je izrazila stav da je Schmidt iskoristio priliku za zajedničko fotografiranje, budući da njegovi pokušaji organizacije sastanka nisu urodili plodom.

Ona je dodala da, uprkos tome što je odgojena i pristojna, “to ne čini Christiana Schmidta visokim predstavnikom”.

 

“Kao što to on nije, jer nije prošao proceduru imenovanja u Vijeću sigurnosti UN-a. I iako se pravi da to nije istina, vjerujem da je duboko svjestan problema vezanih za legalnost”, napisala je Cvijanović.

 

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, večeras je organizirala božićni prijem u Sarajevu, na kojem su prisustvovali, između ostalih, članica državnog predsjedništva Cvijanović i visoki predstavnik Christian Schmidt.

Također, tu su bili i predstavnici državne vlasti poput ministra odbrane Zukana Heleza i ministra prometa i komunikacija Edine Forte, te predstavnici federalne vlasti na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem te ministar FMUP-a Ramo Isak.

 

Kao što se može vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba tu su i Denis Zvizdić i Marinko Čavara iz Parlamentarne skupštine BiH.