D. Austrija. Otvorena istraga o smrti troje štićenika u staračkom domu

fas

Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu o tri smrtna slučaja u privatnom staračkom domu u četvrti St. Pölten. Stanovnici su možda bili zanemareni. Liječnici su pokrenuli cijeli slučaj.

Kako je u petak izvijestio “Kronen Zeitung”, liječnici u Sveučilišnoj bolnici St. Pölten su, kako se navodi, oglasili uzbunu nakon što je štićenik primljen u bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Kako piše list, ne može se isključiti nedostatak dovoljne njege u staračkom domu zbog nedostatka osoblja vezanog uz koronavirus. Prema izvješću, sada je zaustavljen prijem u ustanovu novih štićenika.

Državno odvjetništvo u St. Pöltenu u petak je za noe.ORF.at potvrdilo da su pokrenute istrage. Postoji sumnja na ubojstvo iz nehaja te tjelesne ozljede iz nehaja u nekoliko slučajeva. Prema riječima glasnogovornika tužiteljstva, istražuju se tri smrtna slučaja koji su se dogodila početkom 2022. godine. U ova tri slučaja obavljene su i obdukcije. Trenutno se čekaju odgovarajuća izvješća, stoji u priopćenju, piše ORF.

Glasnogovornik državnog odvjetništva u St. Pöltenu nije dao više detalja o slučaju. Istaknuto je da su ispitivanja još u tijeku. Također za sada nije poznato vode li se istrage protiv nepoznatih osumnjičenika ili protiv određenih osumnjičenika.