Da li će zastupnici u skupštini USK još jednom izdati Zlatne ljiljane?

Nakon gotovo 100% prebrojanih glasova, jasno je da SDA u Krajini ne može lako formirati vlast i da će joj za to trebati još tri stranke. Da će u savez sa Laburističkom strankom BiH koju predvodi Elvira Abdić Jelenović, kćerka Fikreta Abdića Babe, osuđenog ratnog zločinca i najomraženijeg krajiškog izdajnika, u to nema dvojbe. Samo je pitanje ko će im se još u tom savezu pridružiti, piše web portal Objektiva.ba

Neizvjesno je da li će to opet biti Demokratska fronta Ekrema Prošića Maršala? Ako i bude, opet im treba neko treći da prebace potrebnu skupštinsku većinu koja se sastoji od 16 zastupnički mandata.

Sigurno je da A SDA to neće biti, a svi ostali dolaze u opciju, samo je pitanje koliko će novca i materijalne koristi biti u igri ovaj put.

Međutim, ono što je neosporno jeste to da SDA u Sarajevu udara po Konakoviću i preko svojih stranačkih glasila i botova proziva Narod i pravdu za izdaju principa islama i bošnjaštva za koje su se borci Armije R BiH borili, a koji se čuvaju kroz nastavne planove i programe sarajevskih škola i obrazovanja u Kantonu Sarajevo. Možda su upravo zbog toga i nagovorili Hamdiju Abdića Tigra, da na centralnom predizbornom skupu SDA u Bihaću kaže kako, parafraziramo - eto to nije neki problem. Koliko je takav odnos SDA licemjeran najbolje ilustruje politička situacija u Krajini, gdje će SDA, najvjerovatnije, opet sa Labursitima Fikreta Abdića, praviti skupštinsku većinu kako bi formirala vlast u najzapadnijem dijelu Bosne i Hercegovine.

Ne kaže džaba ona narodna: "Ko o čemu? Prostituka o poštenju", zaključuje portal Objektiva.ba