Da li je Terzić ikad rekao ko ga je gurnuo: Zašto je otac odustao od traženja “pravde za Azura”?

J

U Cazinu su se u oktobru prošle godine redovno održavala okupljanja građana s ciljem traženja istine za Azura Terzića, mladog košarkaša koji je pronađen ispred jednog tržnog centra sa slomljenom kičmom.  Ustanovljeno je da je nesretni mladić pao kroz otvor za lift, ali porodica je bila uvjerena da je ovdje riječ o pokušaju ubistva. Stoga su počeli tražiti istinu šta se desilo te kobne noći.

Podršku u rasvjetljenju ovog slučaja porodici je uputio i načelnik Cazina Nermin Ogrešević, ali i brojni građani.

Cazinjani su suosjećali s bolom porodice, pa su redovno stajali na protestima dok je kiša lila i pozivali na bojkot tržnog centra ispred kojeg je pronađen mladić, U međuvremenu je Azur bio u bolnici na oporavku, pri svijesti i bez amnezije. Otac je tražio podršku i vlasti koju je i dobio, piše Senzor.ba.
Cazinjani su suosjećali s bolom porodice, pa su redovno stajali na protestima dok je liša lila i pozivali na bojkot tržnog centra ispred kojeg je pronađen mladić, U međuvremenu je Azur bio u bolnici na oporavku, pri svijesti i bez amnezije. Otac je tražio podršku i vlasti koju je i dobio, piše Senzor.ba.

“Iskupićemo se opet i tako ako bude trebalo svaki dan i biće nas svaki put sve više dok god ne saznamo istinu i dok počinioca ili počinioce ne stigne pravda – kojih treba da bude sram, kao i sve one koji nečasno rade svoj posao, a plaća ih ovaj narod”, poručivao je tada otac, a publika u transu ispraćala ovacijama.

Međutim, mnogima ništa nije bilo jasno u ovoj priči: Ako je mladić živ (Bogu hvala), svjestan, sjeća se svega šta se desilo te noći, gradske vlasti stale uz porodicu, zašto onda Saud Terzić, otac mladića insistira na protestima i traži istinu od svjedoka nemilog događaja? Mnogi su ovaj slučaj poredili i sa slučajem Dženana Memića, međutim da je Dženan ostao živ ispričao bi sam šta se desilo te nesretne noći. Ovdje je situacija potpuno drugačija.

Nekoliko mjeseci je trajala borba oca za pravdu, javljao je vijesti o zdravstvenom stanju svog sina, uvijek naglašavajući da je dobro, oporavak teče u najboljem redu i sjeća se svega. Međutim nikada nije u javnost izašao i rekao čega se to Azur sjeća i šta se desilo te noći.

Građani su postali zbunjeni, tražili su odgovore od porodice i shvatili su da im neko jednostavno “razvlači pamet”.

“Dobro veče, na stranici „I JA SAM AZUR“ komentari i objave se ne objavljivaju, zato se obraćam Vama, s nadom da ćete objaviti javno, jer jedno pitanje oko ovog slučaja: Kako, šta, gdje? Šta se sad stvarno desilo??
Nakon raznih protesta i prozivanje objekata Adventage, momak se probudio iz kome, i sve se zaustavilo, a niko ne govori pravu istinu. ŽELIMO ODGOVORE”, pisali su građani medijima.

“Jesmo li ispali naivni i blentavi? Vrijeme prolazi, a odgovora nema. Međutim. imaju čaršijske priče i pričice koje u nedostatku prijeko potrebnih informacija povremeno zagolicaju maštu. Pogađate. Naravno da je riječ o Azuru i njegovoj tužnoj sudbini, ali i o nekoliko ružnih verzija nesretnog događaja koje kruže čaršijom pa i šire. Azur se povezuje i sa preprodajom narkotika. Otac Saud je po svemu sudeći vješto se krijući iza 15-ak hiljada ljudi koji su ga srčano podržavali lovio i ulovio u mutnom. Ispade tako da su mnogi bojkotovali centar na nagovor Sauda, zamjerili se vlasnicima i zaposleinicima centra, okisli i patili se na protestima dok je otac Saud mastio i omastio brke”, pitali su građani administratore grupe “Svi smo mi Azur”, međutim odgovor nikada nisu dobili.

“Je li se ikad saznalo šta se to desilo one noći? Da li je Azur ikad rekao ko ga je gurnuo? Zašto ga gurnuo? ili ga niko nije ni gurno? Toliko je brujala Krajina za pravdom i odjednom ništa.. “Azuru treba odmor da se oporavi, pa ćemo nastaviti se boriti za pravdu” je bilo zadnje. Ništa mi nije jasno”, pitaju dalje.

“Ja sam bila prva koja nije htjela ni kafu popit tamo al nakon sto je Azur bio dobro pri svjesti odjednom sve stalo zbrojila sam dva i dva. Znači istina se zna izgleda da nije tako nevin kako su na početku govorili. Moje dijete da je neko pokušao ubiti borila bih se za pravdu do zadnje kapi krvi. Ali kako se odvijalo izgleda da to nije bilo to u šta su nas uvjeravali, ne bi se tako brzo povukli”, prisjeća se jedna Cazinjanka.

Šta se krije zaista iza ove priče ostaje da se sazna.