Da li je zabranjeno objavljivanje ličnih podataka lica zaraženih koronavirusom, kao i lica u samoizolaciji?

Korzo
- Nakon što je Agencija za zaštitu ličnih podataka donijela rješenje kojim se nadležnim organima zabranjuje objavljivanje ličnih podataka lica koja su zaražena koronavirusom, kao i lica u samoizolaciji u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove zatražili smo pojašnjenje šta se smije, a šta ne smije objavljivati...

BIHAĆ, 25. marta  -  Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici zadužila je Federalni štab civilne zaštite da hitno donese naredbu na osnovu koje će Federalna, ali i kantonalne uprave za inspekcijske poslove javno objavljivati ime i prezime, kao i mjesto boravka osoba za koje se utvrdi da ne postupaju u skladu sa izrečenim mjerama izolacije.

S tim u vezi Agencija za zaštitu ličnih podataka donijela je rješenje kojim se nadležnim organima na svim nivoima vlasti u BiH zabranjuje da objavljuje lične podatke o licima koja su pozitivna na koronavirs, kao i licima kojima su izrečene mjere izolacije.

Interesovalo nas je šta se smije, a šta ne smije objavljivati. Odgovor na naše pitanje dali su u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove..