Dačić: Neka Crna Gora protiv Srbije pozove historijske saveznike mudžahedine

ttr
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da izjava šefa diplomatije Crne Gore Srđana Darmanovića - da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbjednosti Crne Gore od Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj "koliko je crnogorski režim izgubio kompas".

"Da je neko rekao prije 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludio. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve historijski saveznici crnogorskog naroda", istakao je Dačić.

 

On je naglasio i da je današnja crnogorska vlast bila u vrijeme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista, saopšteno je na stranici Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

 

"Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne prijeti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", poručio je ministar spoljnih poslova Srbije. 

 

Darmanović je rekao da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbjednosti države. 

 

"Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rješenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou", rekao je Darmanović poslije sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Izvor: