Djevojčica koja je nevjerovatnom voljom za životom pobijedila tešku bolest: Dalal se vraća u svoj Bihać

Nakon godinu i po borbe malena Dalal se vraća u Bihać kao pobjednik.

Nasmijano lice i tople oči bihaćke lavice ujedinile su ljude iz cijele BiH i dijaspore u namjeri da joj pomognu od trenutka kada su njeni roditelji 2017. godine saznali da ima leukemiju. Liječenje su počeli na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a nastavili u Njemačkoj gdje joj je urađena transplantacija.

Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta. Nikada nije klonula duhom, a danas je konačno došao taj dan - pakovanje je počelo, Dalal kreće u svoj Bihać na najljepšoj Uni.

- "Dragi naši... Došao je trenutak koji smo svi željno iščekivali, naša Lavica se pakuje za polazak kući. Hvala dragom Bogu koji je spustio svoju milost, hvala doktorima i svima Vama divnim ljudima koji ste svaki dan naše borbe proživljavali zajedno sa našom Lavicom. Dalal nastavlja svoje liječenje, pred njom je još godina i pol kritičnog perioda, molimo dragog Boga da je čuva kao i svaki put do sad i da taj period prođe bez ikakvih komplikacija. Našoj Dalalici želimo sretan put i slijedeće javljanje je aBd od kuće u veselom okruženju familije. Dalal Vam šalje ljubav", objavljeno je na Facebook stranici Za Dalal.