Dan nezavisnosti BiH u Velikoj Kladuši: Položeno cvijeće, svečana akademija u popodnevnim satima

.
Dan nezavisnosti BiH u Velikoj Kladuši obilježen je u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Velika Kladuša i Koordinacionog odbora boračkih udruženja proisteklih iz odbrambeno – oslobodilačkog rata u BiH 92 – 95 općine Velika Kladuša.

Naime, upriličeno je polaganje cvijeća i učenje Fatihe šehidima u haremu Gradske džamije te na mezaru rahmetli komandanta Nijaza Miljkovića.

Prisutnim građanima, bivšim borcima, članovima boračkih porodica, u ime organizatora obratili su se Sead Delić, Ejub Keserović i Ismet Mustedanagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša.

U aktuelnom momentu u kakvom je trenutno Evropa, odnosno, u kontekstu napada Rusije na Ukrajinu, govornici su ukazali na važnost obilježavanja ovakvih datuma i prenošenja kulture sjećanja na mlađe generacije te da se ne zaborave svi oni koji su prije 30 godina dali svoje živote za nezavisnu BiH.

Programom obilježavanja Dana nezavisnosti danas je planirano i održavanje Svečane akademije. Akademija će biti održana u Vijećnici Općine Velika Kladuša sa početkom u 18.00h.