Danas je Dan žalosti na području Unsko-sanskog kantona

servisne
Nove servisne informacije.

 

Vlada Unsko-sanskog kantona  donijela je Odluku o proglašenju 10. jula Danom žalosti na području Unsko-sanskog kantona povodom sjećanja na masovnu egzekuciju civilnog stanovništva u Biljanima, u općini Ključ. U masakru u Biljanima, pod komandom Vojske Republike Srpske 10. jula 1992. godine ubijeno je 260 bošnjačkih civila. Program radija prilagođen je Danu žalosti, tako da danas emitujemo samo sadržaje informativnog karaktera…

U proteklom periodu zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 75 pacijenata. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Arnela Čokić koji su na dalje liječenje uputili dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako su jutros informisali iz nadležnih preduzeća, isporuka električne energije i pitke vode je uredna, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

U Bosni i Hercegovini sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

Prije podne će biti ugodnije, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, hronični bolesnici bi trebali izbjegavati duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana. Preporučuje se laganija odjeća.