Danas je reprezentativac BiH, a nekada je trčao za – Medresu

Hh

Selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević danas je objavio imena igrača na koje računa u nadolazećim utakmicama.

Zmajevi početkom narednog mjeseca igraju protiv selekcije Sjeverne Irske u okviru polufinala baraža za plasman na Euro, a u oktobru će odigrati još dvije utakmice u UEFA-inoj Ligi nacija.

Iz tog razloga Bajević je pozvao veći broj fudbalera, a po prvi put, u seniorskoj reprezentaciji našao se i mladi defanzivac slovenačkog prvaka Celja Advan Kadušić kojem će konkurencija na desnom beku biti Branimir Cipetić i Darko Todorović. To mu je ujedno i svojevrsna nagrada za sjajne igre u susjedstvu.

Kadušića danas svi znamo kao bivšeg fudbalera Zrinjskog i Sarajeva, gdje je ujedno i počeo svoju profesionalnu karijeru, no njegovi počeci vezani su za Krajinu. Sve je počelo u Sanici, malom mjestu u blizini Ključa gdje je trenirao u klubu po imenu Omladinac, odakle je kasnije prešao u redove Krajine iz Cazina.

 

Iako je fudbal oduvijek bio njegova ljubav, sam “transfer” u Krajinu došao je spletom okolnosti s obzirom na to da je Kadušić u Cazin preselio ponajviše zbog tamošnje medrese Džemaluddin-ef. Čaušević. Danas kada je novi reprezentativac svi profesori i bivši učenici sa ponosom ga se prisjećaju.

Da je već u školskim danima Kadušić imao sve predispozicije da jednog tada postane fudbaler, može se vidjeti i po tekstovima koji datiraju iz 2013. godine. I tada se isticao brzinom, pa je 2013. godine na Medresijadi, takmičenju ustanova Islamske zajednice, osvojio treće mjesto u disciplini 100 metara.

Upornost i konstantan rad i trud na kraju urode plodom…

Rezultati takmičenja u atletici:

100 m:
1. mjesto Haris Viteškić, Prva Bošnjačka gimnazija,
2. mjesto Sulejman Ibrahimović, Karađoz-begova medresa,
3. mjesto Advan Kadušić, medresa “Džemaluddin ef. Čaušević”

Čestitamo našem Advanu, da mu Allah Uzvišeni podari zdravlje i uspješnu karijeru ako Bog da. 

Molimo Allaha Uzvišenoga da našoj reprezentaciji pomogne da ostvaruju što bolje rezultate i da nas makar ovi sjajni momci obraduju svojim sjajnim igrama u najdražem dresu svakoga igrača!

Image
H