Danas oblačno, poslijepodne mogući pljuskovi sa grmljavinom

321
Najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena

Danas će u našoj zemlji biti umjereno oblačno vrijeme. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u poslijepodnevnim satima nas očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. 

U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

 

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne moguć je kratkotrajni pljusak i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

 

 

 

Poboljšanje vremena

Kako najavljuju iz FHMZ-a, sutra nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena. 

Za petak je slična prognoza, uz najvišu dnevnu temperaturu do 35 stepeni. 

Biometeorološka prognoza povoljna

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature, uz povremene sunčane intervale i periode stabilnijeg vremena tokom dana, ipak će povoljno djelovati na opštu sliku. 

Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. U Hercegovini i Krajini biće ugodnije, uz više sunca.