Danas oblačno sa slabim snijegom i kišom

P
Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 2 do 8, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 12 stepeni

 

Danas pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimično razvedravanje u Krajini i Hercegovini. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na krajnjem sjeveru Bosne i u Hercegovini kiša, a u ostatku Bosne snijeg. U preostalom dijelu dana padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

 

Padat će slab snijeg, koji će u nizinama preći u kišu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na zapadu i jugozapadu Bosne očekuju se jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 2 do 8, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 12 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata

Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, nepovoljno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju. U drugom dijelu dana opća slika djelimično će se popraviti, pri tome će i dalje biti hladno, stoga nije poželjno pretjerivati sa aktivnostima.

 

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuju slaba kiša, a na planinama i višim područjima snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 2 do 8, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 12 steopeni.

 

U Bosni padavine i u srijedu

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine sunčano. U većem dijelu Bosne se očekuju slaba i povremena kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.