Danas protesti porodice Gadžun: "Pravdu za smrt svog djeteta moramo tražiti na ulici"

porodica Gadžun
Danas, 14. novembra, navršava se godina od tragične smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

 

Tim povodom, njen otac Muris Gadžun, zajedno sa svoje dvoje maloljetne djece, doći će pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo, kako bi iskazao svoje nezadovoljstvo radom Ministarstva zdravstva, ali i nedonošenjem tužilačke odluke u ovom slučaju.

Gadžun će pred zgradu Vlade doći u 9 sati, a potom će zajedno sa sinovima u 10 sati krenuti u protestnu šetnju prema Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Ispred ove institucije namjerava ukazati na potrebu donošenja tužilačke odluke u ovom predmetu što prije, a sve u cilju da se zbog neuređenosti zdravstvenog sistema u BiH ovakva tragedija nikad ne ponovi.

Porodica Gadžun zahtijeva da niko od političkih dužnosnika i članova bilo koje političke stranke ne koristi njihovu tragediju za politička eksponiranja na ovu tragičnu godišnjicu. Koristimo ovu priliku da pozovemo novinare svih medijskih kuća da svojim prisustvom podrže ovo okupljanje i daju priliku Murisu da svoja nezadovoljstva radom ovih organa i zahtjeve podijeli sa javnošću – saopćili su pravni zastupnici porodice Gadžun iz zajedničke advokatske kancelarije Sabina Kadrić i Irma Muhović.

“Ispred Vlade Kantona u 9 sati sa pitanjima za Harisa Vranića!!! Zatim se selimo Ispred Tužilaštva sa početkom u 10 sati… PRAVDA ZA NAŠU DŽENU!”

“Dan po dan, mjesec po mjesec i dođe i taj dan 14.11 ..Ko da je jučer bilo, kad je telefon zazvonio i kada su nam rekli da je tvoje srce na žalost prestalo kucati 😭😭😭

Godina dana od kada nam se sve sruši. Dan kada smo čuli da te više nikada nećemo vidjeti,čuti,ljubiti i grliti. Ništa više nije isto ,ostao je samo život na silu, nedostaješ puno mami svojoj pahuljo mala ne mogu se pomiriti sa tim da mi te više nema

Upravo krećemo da tražimo pravdu na ulici za tvoju smrt!