Danas sunčano, od ponedjeljka ponovo minus

hvfdhkk
Moguće meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera. Vjetar slab do umjerene jačine. 

 

Prije podne vjetar južnog i jugozapadnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, lokalno na jugu i sjeveru do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stepena.

 

U Sarajevu pretežno sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Drugog dana vikenda u Bosni oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom slabe. U Hercegovini sunčanije dio prijepodneva. Zatim se prognozira naoblačenje koje će usloviti slabu kišu u večernjim satima. 

 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4 stepena, na jugu do zemlje 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 14 do 18.

 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Prije podne većinom sa slabim snijegom, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2 stepena, na jugu do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu od 4 do 7 stepena.

Većim dijelom dana preovladavat će povoljne biometeorološke prilike. U poslijepodnevnim satima, usljed nadolazeće promjene, opšta slika će se postepeno pogoršati, ponajprije na sjeveru, potom i u ostatku zemlje. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.