Danas u 13 sati posljednji ispraćaj dvanaestogodišnje Milice iz Bosanske Krupe

.
Danas će porodica, uposleni, učenice i učenici Prve osnovne škole u Bosanskoj Krupi, kao i građani, na posljednji ovozemaljski put ispratiti dvanaestogodišnju učenicu svoje škole Milicu (Zorana i Sanje) Škorić.

Sa njima će biti i Miličini drugovi i drugarice iz njenog VI1 koje je u ponedjeljak ujutro vijest o iznenadnoj smrti njihove drage drugarice, ostavila nijeme.

Radosna, vrijedna,lijepa njihova drugarica više neće sjediti u njihovoj učionici jer to nije dopustio kobni petak kada je njihovoj prijateljici pozlilo i kada ljekari nisu imali mogućnost da joj, uz sve napore, u Bosanskoj Krupi i Bihaću, pomognu.

 

Razrednica Željka Orozović je kazala da je Milica Škorić bila zlatno dijete, nevjerovatne kulture ponašanja, vrijedan učenik, neizmjerno dobar drug, puna odgovornosti i pažnje da svaku riječ u nastavi zapamti i velikoj želji da svoj život posveti stjecanju znanja kao najboljem putu da živi najsigurniji, najljepši život u budućnosti.

 

Takva će je ostaviti u njihovim sjećanjima, takvu će je pamtiti u njenom željenom, ali nažalost, neostvarenom snu.

 

Danas u 13 sati, ispred Miličine kuće u Vranjskoj, njeni drugovi iz VI1 će je ispratiti na put do njenog vječnog počivališta na mjesnom groblju u Vranjskoj, u nadi da će je tamo dočekati neki novi, pošteniji i laganiji svijet među anđelima koji je čekaju da je na svojim krilima povedu u svijet njenih želja i njihovih ostvarenja koje nije uspjela u svom kratkom, bezazlenom, dječjem životu.

 

Vijest o odlasku Milice s tugom su primili i svi građani Bosanske Krupe, svi učenici i učenice svih škola, uz iskreno saučešće svim Miličinim najbližim i uz mir i spokoj usnuloj ljepotici Milici koja je prerano napustila ovaj svijet. Neka počiva u miru.

 

Cazin.net/ RBK