Danas u našoj zemlji malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura od 15 do 22 st. C

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima.

Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne, u centralnim, isočnim i zapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura od 15 do 22 st. C. 

Stanje na cestama

Na putevima u našoj zemlji danas se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog guste magle. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, a napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Izdvajamo radove u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju, kao i magistralni put M-18 Semizovac-Vogošća, gdje je zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, kako prenosi RTV USK.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog prvomajskih praznika večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Izvor: