Danas u našoj zemlji umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Cazin
Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva...

 

SARAJEVO, 11. jula - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima Bosne. Lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini bez padavina. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva.

Stanje na cestama

Pojačan je intenzitet putničkih vozila i autobusa na putevima prema Srebrenici. Vozače molimo da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom obilježavanja 25.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, na snazi je zabrana kretanja vozila preko 3,5 tone ukupne mase na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Kladnja, Tuzle I Zvornika vode ka Srebrenici.

Danas je na snazi i zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBIH, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac i Drinjača-Bratunac-Srebrenica-Zeleni Jadar.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica-Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.