Danska ukinula sve mjere: Održan koncert izdvojio 50 hiljada ljudi

sdl
Danska je ovaj tjedan ukinula sve mjere, pa je u Kopenhagenu održan koncert pred 50.000 gledatelja, na stadionu blizu kojeg je postavljen i štand za cijepljenje protiv koronavirusa.

Bio je to prvi stadion u Europi koji je primio posjetitelje u punom kapacitetu od proglašenja pandemije koronavirusa, rekli su njegovi organizatori, a donosi Index.hr. Koncert je bio i jedan od načina da se mladi privuku na cijepljenje. Dosad je 83 posto Danaca iznad 12 godina u potpunosti cijepljeno.

U Danskoj ljudi više ne moraju posjedovati covid potvrde, a Danska je odlučila da se koronavirus više ne klasificira kao “društveno kritičnu” bolest.

Mnogi koji su došli na koncert smatraju da koncert označava novi početak za zemlju. “Toliko smo sretni, možda ćemo plakati jer je to kao povratak starih dana”, rekla je Dankinja koja je na koncert došla s prijateljicom.

Ovaj koncert označava sve, ograničenja nestaju, slavimo. Ali također je i nešto novo, na što nismo navikli pa su nam osjećaji pomiješani" rekla je njena prijateljica