Danski političar: “Hrvatska je u pravu što zaustavlja ilegalne migrante”

asdk
Glasnogovornik vladajuće danske Socijaldemokratske stranke Rasmus Stoklund, poznate po strogoj useljeničkoj politici smatra da Hrvatska vlada ispravno postupa kad zaustavlja ilegalne migrante na svojim granicama. Stoklund ističe da je pristup hrvatske vlade u zaustavljanju ilegalnih migranata na granici ispravan i nije želio komentirati kritike nekih organizacija na metode kojima se navodno pritom koristi hrvatska policija.

“Bilo bi jednostavno za mene kao danskog političara da sjedim ovdje i kritiziram situaciju jedne druge članica Europske unije koja se prva suočava s problemom”, rekao je Stoklund i naglasio kako Danska pomaže zemlje članice EU-a koji se suočavaju s pokušajima ilegalnog useljavanja, donosi HMS.

Stoklund je u razgovoru s Hinom branio je strogu useljeničku i integracijsku politiku u Danskoj i ocijenio da je danski pristup useljavanju sve prihvaćeniji u Europskoj uniji.

Posljednjih godina smo donijeli vrlo jasnu strategiju izbjegavanja da nam se svake godine ponavlja da dočekujemo izbjeglice s Bliskog istoka i afričkih zemalja”, kazao je.

Mi smo svjedoci sukoba kultura u mnogim područjima. Najveći sukobi se odnose na područja odnosa prema radu, općih sloboda ili kako bi djeca trebala biti odgajana”, rekao je Stoklund za Hinu.

Danska inače ima reputaciju jedne od najsretnijih zemlja svijeta, ali zadnjih godina privlači pozornost svojom strategijom “nula izbjeglica”.

Kad je u pitanju moguća kriza oko izbjeglica iz Afganistana, Stoklund je na liniji austrijske vlade te smatra da izbjeglicama treba pomoći u susjednim zemljama u kojima se trenutno nalaze prije nego što se upute prema Europi.


Foto: Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) / Facebook