Davor Dragičević na saslušanju 3. decembra

Davor Dragičević će se kao legalista odazvati pozivu Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru na saslušanje zbog prijave ugrožavanja bezbjednosti službenika MUP-a RS.

Saslušanje će biti održano u ponedjeljak, 3. 12. potvrdio je za N1 advokat Dragičevića Ifet Feraget.

On sumnja da bilo koje tužilaštvo u RS, pa i Republičko javno može biti objektivno i nepristrasno u slučaju.

Glavni republički javni tužilac Mahmut Švraka naredio je Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru da preuzme istragu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, u slučaju ugrožavanja bezbjednosti službenika MUP-a RS.

Dragičević će se na salušanje odazvati 3. decembra u predmetu ugrožavanja bezbjednosti ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darka Ilića.

On i njegov advokat Ifet Feraget smatraju da je to presedan i dodatni pritisak na grupu "Pravda za Davida".

"Po meni je to van svake pameti da se provode postupci, nekakve odmazde, ostrašćenosti, osvete. Mislim da ni Tužilaštvo u Prijedoru ne može postupati nepristrasno", istakao je Ifet Feraget, advokat Dragičevića.

Iako je definisano da je nadležnost Tužilaštva u Prijedoru ograničena na regiju toga grada i planine Kozara, proces protiv Dragičevića zbog kako su naveli nepristrasnosti Mahmut Švraka dodijelio je najmlađem tužilaštvu u BIH na čijem čelu je Mladen Mitrović.

"Postoji dovoljno razloga i postoji razumna sumnja u nepristrasnost OJT Banjaluka i OJT Prijedor. Republički tužilac koji nije reagovao za ovih 7- 8 mjeseci na pravi način, a i činjenica da Posebno odjeljenje, specijalni tužilac takođe provodi određene radnje, postupke protiv lica koaj su povezana sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, sve to baca sumnju u nepristasnost tužilašatava RS uopšte", naglasio je Ifet Feraget.

Inače istraga RJT protiv patologa Željka Karana, te visokorangiranih policijskih službenika u slučaju smrti Davida Dragičevića zbog prikrivanja dokaza , ranije je obustavljena.

Iz Okružnog Tužilaštva Banjaluka danas ne odgovaraju da li i dalje vode predmet ubistva mladića i u kojoj je fazi.