Davorova sestra: Nije samo Bosna u šoku nego i Hrvatska

U sarajevskom domu ubijenog policajca Davora Vujinovića jučer je vladala jeziva tišina. Majka Antonija nije imala snage da išta kaže. Otkako je saznala za ubistvo sina, pije tablete za smirenje, plače i ne progovara.

Odgovora nema 

Vrata Vujinovića našoj ekipi otvorila je Davorova sestra Ljiljana, koja je iz Rijeke došla odmah nakon tragedije.

- Majka nema snage da ustane. Leži, dala sam joj tablete za smirenje. Svi smo i dalje u šoku otkako se ovo desilo. Mene su nazvali na posao i rekli šta je bilo. Kada sam saopćila kolegama, nisu mogli vjerovati da se nešto tako može desiti. Nije samo Bosna u šoku nego i Hrvatska. O ovome svi mediji pišu - kazala nam je ona.

O svom bratu Davoru, časnom policajcu, sestra ima samo lijepe riječi.

- Da je poginuo u saobraćajnoj nesreći ili... Ovako ne mogu da se smirim, da sebi objasnim, pitam se samo zašto, a odgovora nema – pita se Ljiljana.

Dodaje da se s njim čula nekoliko dana prije ubistva.

- Zvala sam ga i rekla mu da ćemo doći u Sarajevo. Mi smo katolici i obilježavamo Dan mrtvih. Rekla sam mu da ćemo doći da zajedno na grob idemo ocu koji je umro prije deset godina. Radovao se susretu. I evo, nije dočekao da se vidimo. Molila sam se da preživi kada sam čula da je u bolnici. Sada pripremamo sahranu, da ga dostojanstveno, kako to heroji zaslužuju, ispratimo na vječni počinak - priča nam potresena sestra Ljiljana.

 Sin i kćerka

Zabrinuta je za Davorovu suprugu, koja je ostala s dvoje male djece, kćerkom koja je 4. razred osnovne škole i trogodišnjim sinom.

- Njegova supruga je loše. Djeci još nije rekla da im više oca nema. Užas je sve ovo - kazala nam je Ljiljana.

 Sestra nema snage otići na mjesto ubistva  

Ljiljana nije bila na mjestu gdje je ubijen njen brat. Iako je stan majke udaljen samo stotinjak metara, kaže da u tom pravcu i ne gleda, a kamoli da može otići.