Dedić jasan pred Portugal: "Ne bojimo se mi..."

reprezentacija
Danas su reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili novi trening pred utakmicu sa Portugalom koja se igra za nekoliko dana.

 

bzirom na sjajnu formu u posljednje vrijeme, mnogo se na naredna dva susreta očekuje od sjajnog Amara Dedića koji je već ubilježio pet nastupa za nacionalni tim.

"Do sada sve ide kako treba. Igrači koji su falili, došli su. Edin, Amir i Šehić su tu i kompletno smo i stvarno može se reći da treniramo maksimalno dobro i jedva čekamo da krene utakmica", kaže Dedić.

Istakao je fudbaler RB Salzburga da je zadovoljan sezonom koja je iza njega.

"Zadovoljan sam. Izabran sam u tim sezone u Austriji i to je onda nešto lijepo za mene, ali imamo još ove dvije utakmice i to mi je sad najbitnije", jasan je Amar Dedić.

Biranim riječima je govorio o Portugalu.

"Ovo je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Ali ne bojimo se mi. Respekt je tu. U Ligi prvaka smo igrali protiv Milana i Chelseaja, to je za razvoj igrača top utakmica. Mjeriš se protiv najboljih igrača. Jedva čekam", iskren je Dedić.

Koliko možemo u narednim utakmicama?

"Možemo puno, jer samopouzdanje imamo. Vjerujemo da možemo napraviti nešto i to se osjeti i na treningu i među nama igračima. Dat ćemo svoj maksimum i vidjet ćemo šta će se desiti", završio je Dedić.

Podsjetimo, utakmica između Portugala i Bosne i Hercegovine igra se u subotu sa početkom od 20:45.