Dejan Malinović, rukometaš BiH iz Banje Luke: Meni državni dres znači sve, za BiH ćemo ostaviti srce na terenu

No, svi u Bosni i Hercegovini, oni koji ovu državu doživljavaju svojom domovinom i rodnom grudom, mogu biti ponosni, ako ništa, onda zbog jedne stvari

Rukometaši BiH prvi put nastupaju ne Evropskom rukometnom prvenstvu. U prvoj utakmici, odigranoj sinoć, poraženi su od Norveške sa 32:26. Rezultat nije bitan ako se uzme u obzir na koji su se način rukometni "Zmajevi" plasirali na ovo prvenstvo, prenosi  avaz.

No, svi u Bosni i Hercegovini, oni koji ovu državu doživljavaju svojom domovinom i rodnom grudom, mogu biti ponosni, ako ništa, onda zbog jedne stvari. Naši rukometaši dišu kao jedan! U zemlji u kojoj se u 2020. godini lijepe posteri ratnog zločinca i krovoloka Ratka Mladića u gradu u kojem je, pod njegovom komandom, počinjen genocid nad Bošnjacima, vijest je kada momak iz Banje Luke napiše da je Bosna i Hercegovina njegova zemlja, a da mu državni dres znači sve. 

To je uradio Dejan Malinović, Banjalučanin.

- Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres znači sve. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to - napisao je Malinović prije nekoliko godina.

Ovih dana, njegov status širi se po društvenim mrežama.