Dejan može pojesti i do 100 ćevapa i 120 kugli sladoleda u komadu

.

Dejana Đuričića u Sremu, ali i širom Srbije znaju kao Dekija gurmana. Živi u Inđiji, ima 56 godina, 177 kila, nezaustavljiv apetit i čekanje hrane u restoranu teško podnosi.

Jednom prilikom je pojeo 100 ćevapa bez ikakvih poteškoća, a jedan od svojih rekorda postavio je u Novom Sadu gdje je pojeo nevjerovatnih 120 kugli sladoleda. Kako u šali za sebe kaže, na rođendane i proslave ga zovu, uglavnom, samo jednom.

Mnogi govore da je omiljeni gost restorana i kafana, ne samo u tom gradu, već u cijeloj Srbiji. Gdje on jede, zna se, tu je zagarantovano dobra klopa.

 

Toliko je veliki sladokusac da zimi uvijek sa sobom nosi dodatno “naoružanje”:

 

“U zimskom periodu u unutrašnjem džepu jakne nosim kašiku ali ne običnu već onu za vađenje sarmi. Ona je trostruko veća od obične. Njom jedem čorbe, pasulj. Tu mi je zahvat jak. Kod ove normalne kašike, koju zovem dijetalna, se mnogo umaram od mahanja”, ispričao je on jednom prilikom.

Navodi da drži rekord u jedenju kugli sladoleda.

 

“Pojeo sam tog dana picu, a ona bila ljuta. Ne volim kad se oljutim pa sam onda jeo sladoled da ugasim požar. Pojeo sam 120 kugli sladoleda. Kad sam uništio 80 kugli gazda je došao a zaposleni pokazuju prstom na mene”:

“Šta je bilo”, upitao ih je gazda.

“Ovaj pojeo 80 kugli sladoleda”, rekli su zaposleni.

“Pa, je l’ platio?”, ponovo je pitao gazda.

 

“Jeste”, odgovaraju oni.

“U čemu je onda problem?”, zaključio je vlasnik poslastičarnice.

 

Deki je ispričao da ga je nakon toga kuća domaćinski počastila.

“Е onda mi je gazda rekao da mogu da jedem dalje koliko god mogu na račun kuće. Nisam mogao mnogo, pa sam pojeo samo još 40. Jedem polako, slažem. Ne pravim pauze. Ako napravim pauzu onda je kraj”, otkrio je on jednom prilikom u emisiji “Gastromaratonac”, dodavši da je razlog što može toliko da pojede taj što jede natenane, bez prekida.

Voli da se našali na svoj račun pa tako kaže da je rado viđen gost samo jednom.

Drugari ga odmila i kroz šalu zovu “Beba King Konga” i “Kameleon”, jer jednim okom gleda u prazno a drugim u tanjir.

“Mene samo jednom zovu na rođendane i slavlja. Negdje kad idem prvi put u goste onda prije toga pojedem sendvič, da se ne osramotim. Jednim okom gledam u kupus, a jedem meso”, ispričao je Deki u šaljivom tonu, piše “Mondo”.