Delegacija KO SBB USK Sindikat Radio Bihaća: Zaustaviti gašenje JP RTV Bihać

Home

Delegacija KO SBB USK Sindikat Radio Bihaća: Zaustaviti gašenje JP RTV Bihać


Peti je dan kako su uposlenici Radiotelevizije Bihać stupili u štrajk upozorenja, koji se nastavlja i naredne sedmice.

Ova medijska kuća ima veliku podršku slušalaca, ali i mnogih udruženja i političkih partija, kao i Sindikata grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika.

Danas su ih posjetili i podršku pružili predstavnici vlasti ispred Saveza za bolju budućnost Unsko-sanskog kantona, te im ponudili pomoć."SBB daje maksimalnu podrsku sindikatu JP RTV Bihac. Nezamislivo je ujutro probuditi se i ne uključiti jutarnji program Radio Bihaća. Ovo preduzeće je radilo i poslovalo za vrijeme rata, kada je najteže bilo, a sad nakon 20 i više godina dovodi se u pitanje njihov rad. Ovom prilikom apelujem na gradonačelnika i Gradsko vijeće da izvrše svoje obaveze prema ovom preduzecu kako bi isto moglo biti likvidno i kao takvo moglo aplicirati na određene javne pozive. Na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća klub vijećnika SBB-a će podnijeti inicijativu za održavanje tematske sjednice na kojoj će se razmatrati problematika ovog preduzeca na kojoj će se donijeti konkretna rješenja za opstanak i nastavak rada JP Radio Bihac. Ne smijemo dozvoliti politicarima da medijske radnike koji su u ratnim uslovima doprinosili borbi za cjelovitu BIH dovedu na rub egzistencije. Neka svako uradi ono sto je u domenu njegovog politickog djelovanja"
,istakla je Azra Hadžić Bećirspahić, predsjednica KO SBB USK.

Podsjećamo, uposlenici Radiotelevizije Bihać štrajk upozorenja pokrenuli su zbog teškog materijalnog stanja ovog medija, te neisplaćenih pet plaća. Nakon 51 godine kontinuiranog rada, teška finasijska situacija u gradskom budžetu rezultirala je smanjenjem prihoda, koje su direktno na svojim primanjima osjetili i radnici ove medijske kuće.

(Izvor:usn.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 21/04/2017 - 19:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top