Delegacija Vlade i Skupštine USK-A posjetila općinu Sanski Most

.
Nakon jučerašnje posjete općini Bosanska Krupa predstavnici izvršne I zakonodavne vlasti USK danas su boravili u Sanskom Mostu.

 

SANSKI MOST, 3. novembra – Tokom boravka u Sanskom Mostu delegacija Vlade i Skupštine USK posjetila je lokalitete gdje su realizirani infrastrukturni projekti čije je finansiranje omogućeno sa nivoa Kantona.

 

Radi se o projektima na izgradnji kružnog toka na Bulevaru 7. Korpusa, te asfaltiranju jedne dionice regionalnog pura R-405 od kružnog toka u Pobriježju do Husimovaca, ukupne dužine 4 kilometra. Radove je finansirala Direkcija za ceste USK .

 

Uz realizirane uskoro će uslijediti implementacija novih projekata. To se prije svega odnosi na asfaltiranje pristupnog puta do vodopada Blihe, za šta je Kantonalna vlada odobrila sredstva i očekuje se njihova realizacija, a među navedenim projektima nalazi se i početak asfaltiranja saobraćajnice u naselju Zdena.

 

Kantonalni predstavnici razgovarali su i sa predstavnicima sanskih udruženja koji su također realizirali zanimljive i korisne sadržaje, zahvaljujući financijskoj pomoći Vlade USK.