Delegacija Vlade USK-a u zvaničnoj posjeti Gradu Bihaću

Saradnja Grada Bihaća i kantonalnih institucija na čelu sa Vladom USK-a izuzetno je uspješna i dobar su temelj da se kroz zajednički nastup i realizaciju projekata osnaži na dobrobit svih građana Bihaća.

Ocjena je ovo sa današnjeg radnog sastanka čelnih ljudi Grada Bihaća i Vlade USK-a predvođenih gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i premijerom Huseinom Rošićem.

Posjeta kantonalnih zvaničnika gradskoj upravi bila je prilika da se sumiraju dosadašnji realizirani projekti sa akcentom na one projekte koji se planiraju realizirati u drugoj polovini ove godine.

„ Ove godine izdvojili smo u Budžetu oko 700.000 KM za oblast obrazovanja u Gradu Bihaću, a značajna sredstva izdvojena su i u Direkciji cesta USK-a, gdje posebno ističem nastavak asfaltiranja dionice prema Martin Brodu u zoni NP Una. Današnji sastanak u Gradu Bihaću bio je izuzetno koristan i produktivan, posebno u onom dijelu koji se odnosi na pojedine zakone i propise koji trebaju da urede oblast legalizacije bespravne gradnje, promocije turizma, koncesija i zdravstva“ –istakao je premijer Husein Rošić.

Na neophodnost usvajanja pojedinih zakonskih propisa poput Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata ukazao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je zahvalio kantonalnim vlastima na svim projektima i novčanim izdvajanjima za Grad Bihać u proteklom periodu.

„Danas smo otvorili dosta tema koje možemo i moramo zajednički rješavati i tu prije svega mislim na rješavanje problema sa migrantima u našem gradu, nadoknadi štete od elementarnih nepogada, problemu naplate komunalnih naknada pa do problema koncesija kojeg ćemo na jednom tematskom sastanku posebno obraditi. Drago mi je da postoji spremnost kantonalnih zvaničnika da bez obzira na politike i političke stranke, zajednički djelujemo kada je u pitanju Grad Bihać i to zaista ohrabruje svaku lokalnu zajednicu pa i Grad Bihać“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Današnjem sastanku pored premijera USK-a prisustvovali su resorni ministri Dževad Malkoč, Hazim Kapić i Jasmin Burnić, direktor Direkcije cesta USK-a Adnan Pozderac, gradska vijećnika Amra Ćehajić, poslanik u Skupštini USK-a Damir Hodžić i Hadis Jusić, Savjetnik premijera USK-a.

On je na sastanku istakao spremnost svih aktera današnjeg sastanka sa strane kantonalnih institucija i organizacija da pomognu i podrže sve aktivnosti i projekte koji se realiziraju ili su planirani za realizaciju na području Grada Bihaća.

Kabinet gradonačelnika