Delegacije Općine Velika Kladuša i UBNOR-a položile vijence povodom Dana državnosti BiH

.
Delegacije Općine Velika Kladuša i Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Velika Kladuša položile su danas vijence na spomenik u Gradskom parku i biste narodnih heroja i prvoboraca NOR-a ispred zgrade Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“. Polaganje vijenaca upriličeno je povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“U današnje vrijeme bitno je njegovati tekovine antifašizma koji propagira slobode, ravnopravnost i opredjeljenje ljudi da žive i rade u miru”, naglasio je, pored ostalog, u obraćanju okupljenim građanima Ervin Abdić, savjetnik Općinskog načelnika, koji je istakao da današnju slobodu dugujemo palim žrtvama koje moramo poštovati.

U ime Udruženja antifašista i boraca NOR-a kratko se obratio i Rasim Miljković, pozivajući na odavanje počasti borcima NOR-a kojima dugujemo slobodu.

25. novembar BiH proslavlja Dan državnosti, datum kada je prije 78 godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.