Delegati u Parlamentu FBiH danas raspravljaju o budžetu: Hoće li biti donesen?

.
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH je najavljena za danas, a Budžet FBiH za 2022. godinu je jedna od tema predloženih za raspravu po hitnom postupku.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH je ovaj Budžet razmatrao u ponedjeljak na redovnoj sjednici, međutim on je vraćen u proceduru u formi Nacrta iako je Federalna vlada kao predlagač tražila hitni postupak.

Budžet će se na Domu naroda danas također naći sa zahtjevom za hitnu proceduru, međutim delegati bi trebalo da ga također vrate u formu nacrta.

Osim zakona koji se vežu za Budžet FBiH, na dnevnom redu danas su i Informacija o epidemiološkoj situaciji koronavirusa u FBiH za decembar prošle godine, te prijedlog zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u FBiH. U okviru brojnih zakona, odluka i ugovora koji će biti razmatrani, delegati će govoriti o zdravstvu, gradnji puteva, finansijama i slično.

Na objavljenom dnevnom redu današnje sjednice ovog doma nema Prijedloga izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH, koji je usvojen na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma FBiH i odnosi se na izmjene pondera 2, koji ima Kanton Sarajevo.

Danas u 12 sati saznat ćemo i da li će ovaj prijedlog biti naknadno delegiran na dnevni red ili će za sada delegati ignorisati raspravu o ovom zanimljivom zakonu.