Delić: Hrvatska vrši nuklearnu agresiju na BiH! Hrvatsku tužiti, tražiti arbitražu!

Edin Delic
Nije njihovo maslo za Ramazana! Veži konja gdje ti aga kaže! Slovenija i Hrvatska već popunile nuklearno odlagalište Krško, Slovenija traži da Hrvatska preuzme svoj dio otpada, 2.000 tona!

 

Problem su pare, Hrvatska ima Fond od 300 miliona eura za kupovinu odlagališta u Sloveniji! Sloveniji bi plaćali samo 2.500.000 za opasnost po okolinu, plus održavanje odlagališta!

Ovako će sačuvati pare u Fondu! Trgovska Gora najlošija lokacija, ne odgovara ni po jednom parametru za nuklearno odlagalište, teren je trusan, opasno je graditi takvu vrstu otpada na ovakvom terenu.

Trgovska Gora je kao balkon s kojeg vidite BiH, i onda Hrvatska s njega otresa veš na našu teritoriju! Tvrde da ništa nije po nas opasno, ako nije, pravite odlagalište u Zagrebu! Nazovimo ovo pravim imenom: Trgovsku Goru su izabrali jer u tom dijelu Hrvatske nema Hrvata, tu žive Srbi, a u BiH Bošnjaci i Srbi, opet nema Hrvata! Ovo je perverzija, agresija!

Država BiH nemoćna, nema države, nema stava, reaktivno se ponašamo! Da je po struci, pravu i logici ne bismo pričali o ovom! BiH mora dati odgovor na višem nivou, Vijeće ministara da reaguje obavezno! Država BiH mora tražiti arbitražu i praviti tužbu! Ovo je prije svega političko pitanje, nijedan razgovor s Hrvatskom se ne treba voditi bez da se priča o Trgovskoj Gori!

Iza ovog stoji duboka država, građani Hrvatske su protiv gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori!