Dembele u 90. minuti spasio Barcelonu poraza u derbiju s Atleticom

Nogometaši Atletica i Barcelone podijelili su bodove na Wandi Metropolitanu u Madridu u okviru 13. kola La Lige odigravši neriješeno 1:1.

Atletico tako nije uspio upisati treću uzastopnu pobjedu, dok je Barcelona i treći put zaredom ostala bez trijumfa nakon poraza od Betisa i remija s Interom.

Večerašnja utakmica bit će brzo zaboravljenja jer su obje ekipe razočarale i igrale previše defanzivno pa pravih prilika gledatelji i nisu mogli vidjeti.

Barcelona je dominirala u posjedu lopte, a podatak da na meču nije viđeno ni deset šuteva zajedno najbolje opisuje situaciju na terenu.Domaći su poveli u 77. minuti. Costa je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme nakon jednog od kornera. Postavio je glavu perfektno i skrenuo loptu u mreću za veliko slavlje domaćih navijača.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk Dembele je nakon lijepe asistencije preciznim udarcem donio izjednačenje i bod svojoj ekipi.

Barcelona je ostala na drugom mjestu La Lige s bodom prednosti u odnosu na Atletico, koji je večerašnjim remijem prestigao Sevillu.