Demonstranti bacali dimne bombe i rakete

Najmanje sedam policajaca i jedan demonstrant povrijeđeni su sinoć tokom sukoba policije sa učesnicima protesta opozicije u centru Tirane.

Tokom obraćanja lidera opozicine Demokratske partije Ljuljzima Baše na zgradu albanske vlade bačene su signalne rakete, dimne bombe i molotovljevi kokteli, javile su agencije.

Zatim je Baša poveo pristalice prema zgradi parlamenta, na koji je mala grupa ljudi kamufliranih lica bacala dimne bombe i petarde.

Policija je intervenisala vodenim topovima i suzavcem u trenutku kada je manja grupa demonstranata pokušala da se dodatno približi zgradi parlamenta, prenosi Avaz.

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sender Lješaj je izjavio da je tokom protesta povređeno sedam policajaca, kao i da je jedan demonstrant povređen kada je u blizini njegovih nogu eksplodirala petarda.

Više hiljada pristalica albanske opozicije izašlo na ulice, zahtjevajući raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pristalice opozicije, prevođene Demokratskom partijom, okupile su se kod glavne zgrade vlade, optužujući premijera Edija Ramu za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom.Oni traže da Rama podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, koja će provesti prijevremene parlamentarne izbore.

Izvor: