Denis Bećirović: Bit ću terenski član Predsjedništva BiH

Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je Čapljinu gdje je imao niz susreta, saopćeno je iz SDP-a.

Boravak u Čapljini Bećirović je iskoristio i za susret sa regionalno poznatim i priznatim pčelarom Antom Krešićem sa kojim je razgovarao o mogućnostima pomoći države malim kompanijama kakvih je veliki broj u svim krajevima BiH. 

Obilazeći porodičnu firmu obitelji Krešić, Bećirović je istakao da država umjesto što traži načine da dodatno optereti poslodavce, mora naći put da one koji kreiraju radna mjesta za sebe, ali i druge, adekvatno nagradi povlasticama, olakšicama i beneficijama.

"Bećirović je, čestitajući Krešiću na poslovnom uspjehu, istakao svoju spremnost da sutra, kao izabrani član Predsjedništva, bude ambasador bh. privrede na svjetskim tržištima, most do svake velike inozemne kompanije koja želi da investira u bh. privrede na svjetskim tržištima, most do svake velike inozemne kompanije koja želi da investira u Bosnu i Hercegovinu, ali i prvi terenski član Predsjedništva BiH koji će stalno biti na terenu u kontaktu sa građanima, između ostaloga i sa privrednicima", saopćili su.

Bećirović je istakao da je vraćanje ponosa i poštovanja poljoprivredniku i selu jedna od aktivnosti kojom se intenzivno ima namjeru baviti u narednom periodu.

“Spreman sam naporno raditi i insistirati da se poljoprivredniku i selu vrati ponos i poštovanje, jer onaj ko Bosnu i Hercegovinu hrani mora da bude poštovan od države Bosne i Hercegovine. Nema bogate Bosne i Hercegovine bez bogatog sela.”, naglasio je Bećirović.

"Ante Krešić je jedan od mnogobrojnih pojedinaca koji je dao otvorenu podršku dr Bećiroviću sa nadom da će se i drugi političari ugledati na Bećirovića i njegove prioritete", dodali su.