Denis Gratz optužuje: Rukovodstvo Naše stranke upada u privatne mailove članova, istražuje ih

Nekada istaknuti član Naše stranke Denis Gratz otkriva razloge razilaženja s ovom strankom u posljednjem intervjuu kao zastupnik u Parlamentu FBiH.

Naime, Gratz je u intervjuu za "Vijesti.ba" otkrio skandalozan odnos rukovodstva Naše stranke prema zaposlenicima.

- Javna je tajna da je trenutno rukovodstvo ulazilo u privatne naloge zaposlenika na društvenim mrežama i e-mailove, kako bi istražilo 'ko je s kim' i 'ko šta priča'. I taj skandal je zataškan, a niko nije izveden ni pred Sud časti zbog toga. Najviše me boli činjenica što su u to bili uključeni mladi aktivisti NS-a, pa se pitam - čemu to učimo novu generaciju - rekao je Gratz u intervjuu za Vijesti.ba i nastavio:

- Ukazivao sam na anemičnost i nerad naših zastupnika u Skupštini KS, manjak ozbiljnosti u pripremama za ove izbore, bezvoljnost da se postigne dogovor s drugim strankama građanske provinijencije oko zajedničkog nastupanja prije i poslije izbora, neprestane intrige i tendenciju da se politikom bavimo zbog zadovoljavanja nekih ličnih karijernih interesa i potreba. Znate, neki ljudi uđu u politiku jer ništa drugo ne znaju raditi u životu. Zbog toga su me, zbog te javne kritike, poslali na Sud časti - kazao je Gratz.