Detalji jezive nesreće: Pošao po mlijeko pa poginuo blizu kuće

Motociklista Bojan Tomić iz Bijeljine (22) i njegov sugrađanin Božidar Petrović (78), koji je vozio golf dva, poginuli su u utorak nakon stravičnog sudara u biljeljinskom selu Zagoni, koje je šokirala nesreća u kojoj im je poginuo komšija.

Tragedija se desila oko 19.15, samo 500 metara od kuće nastradalog Petrovića, koji je, prema riječima komšija, golfom krenuo kupiti mlijeko, pišu Nezavisne novine.

Komšije su nam ispričale da je išao prema Bijeljini, a kada je skrenuo u manju ulicu naišao je motocikl, koji se sudario s njim. Tomić je nastradao na licu mjesta, a Petrović je tri sata kasnije preminuo u bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi”, prenosi Fokus.ba.

“Stravičan je to bio prizor, jer je od siline udara golf pao u kanal pored puta, a dijelovi motora rasuli su se svuda”, pričaju u Donjim Zagonima.

O strahotama nesreće najbolje svjedoči podatak da su na golfu ispala prozorska stakla i šajba, a motocikl je potpuno uništen.

Iako policija utvrđuje uzrok nesreće, komšije su uvjerene da Petrović nikada nije jurio i treća brzina mu je bila maksimum, pa pretpostavljaju da je motor išao brzo i da je to kumovalo ovako tragičnom ishodu.

Za svog pokojnog komšiju kažu da je bio harmonikaš, koji je važio za velikog veseljaka.

“Petrović je često nosio harmoniku, kojom je razveseljavao ljude u selu kada se negdje okupe. S njim je uvijek bilo veselo, a bio je jako dobar komšija”, kažu u selu.

Kako su danas naveli iz Policijske uprave Bijeljina, navodeći inicijale poginulih, na mjesto nesreće izašli su policija i Služba hitne pomoći.

“Uviđajem je konstatovano da su se sudarili golf, kojim je upravljao B.P., i motocikl jamaha, koji je vozio B.T. i koji je poginuo na licu mjesta. Vozač golfa B.P. je zadobio teške povrede i prevezen je u Medicinski centar u Bijeljini, gdje je preminuo istu veče oko 23 časa”, rekli su u policiji.

Postupajući tužilac naložio je istragu kako bi se utvrdili tačni uzroci nesreće.

Image