Detalji napada u Splitu: Upucan Bekavac, mladić koji je već propucan u maju

U JANJEVSKOJ ulici u kvartu Visoka u Splitu u utorak navečer oko 21:40 došlo je do pucnjave.

Iz pištolja u vrat propucana je muška osoba, a naknadno se neslužbeno doznalo da je uhvaćen i navodni napadač. Radi se o muškarcu inicijala A.O., a policija ga je pronašla u Visokoj, gdje se pucnjava dogodila.

Propucan Marko Bekavac

Sukob se dogodio na ulici i na parkingu. ranjen je 28-godišnji Marko Bekavac koji je od ranije poznat policiji, ali i široj javnosti. Riječ je o mladiću koji je već propucan ranije ove godine, a taj slučaj danima nije silazio s naslovnica. Zasad nije poznato koliko su ozlijede teške.

Na njega pucao Giljanović u svibnju

Na Bekavca je, podsjetimo, 1. maja u jednom kafiću u Splitu pucao 36-godišnji Ivan Giljanović. Za Giljanovićem se još uvijek traga.

Bekavac je tada u pucnjavi zadobio teške tjelesne ozljede, zbog čega je bio podvrgnut operacijskom zahvatu.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 1. svibnja 2018. oko 19.40 na području u Županije splitsko-dalmatinske, tijekom prepirke i tjelesnog sukoba s oštećenikom; u cilju da ga liši života; s udaljenosti oko pola metra ispalio dva hica iz pištolja prema oštećenikovu trbuhu, od kojih ga je jedan pogodio pa je pao na tlo. Kad se oštećenik uspio podignuti, osnovano se sumnja da je okrivljenik ispalio još jedan hitac koji je pogodio oštećenika pa je ranjen počeo bježati no okrivljenik je krenuo za njim i, u kafiću, s udaljenosti od nekoliko metara ispalio još jedan hitac u njega, a izvan kafića, s udaljenosti oko deset metara, ciljajući u visinu prsiju, u žrtvu ispalio još dva hica. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede (dvije prostrjelne rane desnog bedra, jedna prostrjelna rana lijevog bedra i jedna prostrjelna ranu podlaktice lijeve ruke), a život mu je spašen žurnim operacijskim zahvatom", priopćio je DORH mjesec dana nakon tog napada.

Sukob koji je trajao duže vrijeme

Nakon sukoba u kafiću tjednima se pričalo o razlozima. Index je krajem svibnja objavio snimke na kojima se vidi Bekavac koji prijeti Gljanoviću.

U audiosnimkama koje  je Index objavio, Bekavac Giljanoviću poručuje da će vidjeti što je rat. "Giljo, nema na žalost povratka. Moramo se sukobit i sukobit ćemo se i neka bolji pobijedi", poručio je Bekavac telefonom. Iz jedne snimke može se zaključiti da je Giljanović bio Bekavcu dužan 200 eura.