Detalji nesreće kod Trebinja: Radnička ekskurzija sa tragičnim ishodom

fdg
Teška saobraćajna nesreća u mjestu Dražin Do kod Trebinja odnijela je dva života. Vozač autobusa i jedan od putnika su poginuli, a više osoba je povrijeđeno. Telegram saučešća uputio je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je istakao da su svi bili zatečeni nakon vijesti o ovoj tragediji.

Put na radničku ekskurziju prosvjetnik radnika osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke završio je tragično. Vozač koji je izgubio kontrolu nad autobusom smrtno stradao, kao i jedan od putnika.

“Tijela nastradalih su transportovana u Prosekturu Trebinje gdje će se izvršiti obdukcija. Ovlašteni vještak je izvršio provjeru vozila, da se utvrdi tehnička ispravnost vozila”, rekao je portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

U ovom autobusu vozilo se 37 putnika. U pola sedam u jutarnjim satima autobus je najprije udario u brdo na jednoj strani ulice, a zatim ga je silina udara prebacila na drugu stranu, u kameni zid dvorišta kuće. Većina putnika tada je spavala.

Tri putnika su teže povrijeđena. Pacijentica koja je zadobila frakturu pršljena helikopterom je transportovana u Univerzitetsko-klinički centar Banjaluka.

“Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede i nadamo se da će oni sutra u toku dana napustiti našu bolnicu”, kaže doktor Vlado Rašević iz JZU Bolnica Trebinje.

Vlasnik kuće u čiji zid je na kraju udario autobus kaže da je njega i njegove ukućane probudilo lupanje. Na svu sreću niko nije povrijeđen od stanara. Ali je još jedna saobraćajna nesreća uzela danak na bh. cestama.