Detalji pogibije dječaka kod Tuzle: Preletio automobil i pao na asfalt

Na mjestu nesreće mu je ukazivana pomoć, a on je posljednju životnu bitku izgubio na putu do tuzlanskog Doma zdravlja

Posljednji ispraćaj 11-godišnjeg Nikole Stjepanovića, koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći u subotu u tuzlanskom prigradskom naselju Breške, biće obavljen u ponedjeljak ispred njegove rodne kuće u Gornjoj Obodnici, a sahrana na mjesnom groblju u tom naselju.

Prije posljednjeg ispraćaja, njegovi nastavnici i školski drugovi organizovaće komemorativnu sjednicu u OŠ “Brčanska Malta”, gdje će biti otvorena i knjiga žalosti.

– Ovaj nenadoknadivi gubitak pogodio nas je sve. Ovim putem izjavljujemo iskreno saučešće njegovoj porodici, rodbini i prijateljima, te svima onima kojima je naš Nikola u srcu. Komemoracija povodom smrti našeg Nikole biće održana ponedjeljak, u školi, s početkom u 11 sati, a knjiga žalosti će biti otvorena od 8 do 13 sati u holu škole – navodi se u obavještenju menadžmenta OŠ “Brčanska Malta”.

Image

Nikola Stjepanović je, podsjećanja radi, vozio bicikl iz pravca Gornje Obodnice ka Breškama kada je u njega udario automobil “pasat 4”, za čijim je volanom bio M. G. Od siline udara bicikl je prepolovljen, a Nikola je preletio automobil i pao na asfalt.

Na mjestu nesreće mu je ukazivana pomoć, a on je posljednju životnu bitku izgubio na putu do tuzlanskog Doma zdravlja. Iza njega su ostali neutješni roditelji Marina i Jadranko, sestre Iva i Lana, te mnogobrojna porodica, rodbina, prijatelji