Detalji sa suđenja ubicama sarajevskih policajaca: Odbrane insistiraju da se pronađu Sadiković i Samardžić

.
Odgođeno saslušanje vještakinje biloške struke

 

U nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću Žižanu, optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju, trebala je biti saslušana vještakinja biološke struke Elmira Karahasanović, ali je zbog bolesti njeno saslušanje odgođeno za 25. mart.
 

Izašao iz zatvora

Tužiteljice su imale namjeru pročitati izjave Samira Sadikovića i Mladena Samardžića čije je saslušanje videolinkom propalo, jer je u međuvremenu izašao iz zatvora Spuž u Crnoj Gori.

Nakon insistiranja branilaca Save Marinkovića i Aleksandra Macana, advokata Radivoja Lazarevića i Duška Tomića, da se ponovo pokuša doći do ovih svjedoka, tužiteljica Šeila Heljić je navela da će za Samardžića putem Interpola provjeriti adresu u Herceg Novom koju je dao tužilaštvu u Crnoj Gori.

Advokat Duško Tomić je kazao da će on pokušati stupiti u kontakt sa Samirom Sadikovićem koji je prema njegovim informacijama u Krapini u Hrvatskoj kod vlasnika bijelog Gofla koji je bio meta krađe kada su ubijeni policajci.

Odbrane će imati 15 svjedoka

Lazarević je najavio da odbrane zajedno neće imati više od 15 svjedoka i pet vještaka.
 

Tomić je najavio da će pozvati oca Aleksandra Macana da svjedoči, te zatražio od Suda da se obezbjedi epizoda „Slučajeva X“ TV Hayat o ubistvu policajaca. Tomić je naveo da su učesnici tog dokumentarnog filma prvi došli na teren kada su policajci ubijeni, a da nikada nisu saslušani. Prema Tomiću, ti svjedoci su značajni za rekonstrukciju događaja. 

Foto: Avaz