Detalji strašne nesreće; Poginuli mladići od 22, 26 i 29 godina

tragedija
Tri osobe su poginule u teškoj saobraćanoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer na državnoj cesti DC-22 između Orehovca i Guščerovca, saopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

 

Oko 22,15 sati kod skretanja za mjesto Međa došlo je do slijetanja osobnog automobila Audi A3 križevačkih registracijskih oznaka i udara u ogradu mosta preko kanala. U nesreći su smrtno stradala trojica muškaraca, navodi se u saopćenju.

Jutros se o tragediji oglasila policija.

-Sinoć, 10. septembra oko 22.15 sati došlo je do saobraćajne nesreće na državnoj cesti Sveti Petar Orehovec – Guščerovec. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobni automobil križevačke registarske oznake sletio je van kolnika u odvodni kanal te udario u zemljani most, a potom se zaustavio na obližnjoj livadi.

Tom prilikom došlo je do ispadanja iz vozila tri muške osobe starosti 29, 26 i 22 godine, koje su na mjestu događaja smrtno stradale. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Zbog obavljanja uviđaja, promet na državnoj cesti broj 22 bio je zatvoren od 22.40 do 4.30 sati, te se saobraćaj preusmjeravao obilaznim pravcima Guščerovec – Črnčevec – Selanec. Tijela smrtno stradalih su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar, a policijski službenici će dostaviti izvještaj nadležnom državnom odvjetništvu”, piše policija.

Kako jutros doznaje Podravski, poginula su tri mladića s kalničkog područja. Navodno su dvojica iz mjesta Borje, a jedan s Kalnika. Pišu kako je vozio najmlađi. Kako dodaje Podravski, na istom su mjestu prije deset godina poginuli brat i sestra, također iz Kalnika.