Detalji stravične nesreće u Njemačkoj: Poginulo pet 19-godišnjaka

.
Vozač BMW-a nije imao vozačku dozvolu

 

Čak je sedmero ljudi poginulo u stravičnoj nesreći do koje je došlo u subotu navečer kod mjesta Bad Langensalza u centralnoj Njemačkoj. Još je troje povrijeđeno a jedan čovjek bori se za život.

Prema policijskom zapisniku, BMW je u dugom zavoju iz nepoznatog razloga prešao u suprotnu traku i snažno se sudario s Mercedesom u kojem je bilo pet 19-godišnjaka, tri muškarca i dvije žene. Vozač BMW-a (45) nije posjedovao vozačku dozvolu u trenutku sudara, a još se ne zna je li vozio pod uticajem alkohola, prenosi Fenix Magazin.

Dvojica muškaraca (60 i 44) iz VW Caddyja, trećeg automobila koji je sudjelovao u sudaru, nisu preživjela, no njihova 73-godišnja suputnica uspjela se spasiti iskakanjem iz automobila, pri čemu je zadobila teške povrede.

Vozač BMW-a i njegova saputnica (34) preživjeli su stravičnu nesreću. Prema navodima njemačkih medija, 45-godišnjak će biti optužen za ubistvo iz nehata ako se dokaže da je izazvao sudar.

Podsjetimo, na obilaznici oko Bad Langensalza frontalno su se sudarila tri automobila, BMW, Volkswagen i Mercedes. Jedan od automobila u zavoju je prešao u suprotni smjer i zabio se u automobile koji su naišli.

Od siline udara, dva su automobila planula i potpuno izgorjela. Jedan je automobil završio na zaštitnoj ogradi i izgorio, a treći automobil prevrnuo se uz rub ceste.

Olupine su pokazale koliko je sudar morao biti silovit: dva su automobila uništena do neprepoznatljivosti, pri čemu je jedna od pougljenjenih olupina ležala preko ograde, a druga je ostala na cesti s unakaženim tijelom. Treći automobil ležao je prevrnut uz rub ceste. 

 

Foto: Printscreen