Detalji tragedije u Hrvatskoj: Poginula dva brata i sinčić suvozača, niko nije bio vezan

sadf

Tri osobe izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu oko 17 sati u mjestu Ogulinec na velikogoričkom području.

Prema dosad poznatim podacima, na Državnoj cesti 30 pod nerazjašnjenim okolnostima došlo je do slijetanja putničkog automobila koji je udario u betonski mostić te završio na krovu. Troje putnika, među kojima je bio i mališan vrtićke dobi, nažalost, podlegli su stravičnim povredama nakon što su ispali iz vozila. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji.hr, poginula su dva brata te sin suvozača.

U toku je policijski uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije, a kako pise Jutarnji, nesreći su najvjerovatnije kumovali klizava cesta i neprilagođena brzina stanju i uslovima na cesti.

Promet navedenom dionicom obustavljen je te se odvijao autocestom 11 od prometnog čvora Lekenik do prometnog čvora Buševec.

Neki od stanovnika Ogulinca sa kojima su pričali novinari Jutarnjeg, rekli su da su čuli silovit udarac.

- Nismo odmah znali šta se dešava. Izašli smo na cestu i neki muškarac je vikao: "Ljudi, zovite Hitnu". Potom smo vidjeli u daljini smrskani bijeli Ford okrenut naopačke. Vrata auta bila su širom otvorena i tijela su bila vani, a oko njih i neki predmeti koji su ispali. Vrlo uznemirujući prizor iako smo 50-ak metara bili daleko. Nije dugo trebalo da u Ogulinac dođu Hitna, policija i vatrogasci. Na licima im se kasnije vidjelo da im je teško od scena kojima svjedoče iz blizine. Jadna porodica trojice poginulih. Ne mogu ni zamisliti koju tugu proživljavaju - rekla je za Jutarnji jedna mještanka. Druga pak kaže da, koliko je čula, niko od njih u vozilu nije bio vezan.

Tri beživotna tijela nakon završetka uviđaja prevezena su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se utvrdio njihov tačan identitet jer je samo jedna osoba kod sebe imala dokumente. Također, obdukcija će pokazati je li vozač, za kojeg se pretpostavlja da je D. A., bio možda pod uticajem određenih supstanci ili mu je pozlilo tokom vožnje.

Foto: Jutarnji.hr