Detalji ubistva Fadila Delkića u SAD-u, porodica i dalje u nevjerici

Američki državljanin bh. porijekla Fadil Delkić ubijen je prije tri dana u Georgiji u SAD-u. Njegovo tijelo će biti transportovano u BiH, a porodica i prijatelji su i dalje u nevjerici, pišu američki mediji.

Prema informacijama policijskih organa Delkić je ubijen na parkingu Walmarta u Snellvilleu u Georgiji oko 17:30 sati. Bio je u društvu supruge Bahre Delkić dok se vozio automobilom po parkingu kada je nastala svađa s Troyem Hunteom (28) i njegovom vjerenicom.

„Verbalni sukob je prerastao u fizički obračun. Hunteova vjerenica prvo je udarila Delkića, nakon čega je Troy izvadio pištolj i upucao Fadila u prsa“, naveo je detektiv Jeff Manley.

Delkić je prebačen u bolnicu Gwinnett gdje je konstatovana smrt.

Hunteu je onemogućeno da se brani sa slobode, a u sudskoj odluci je navedeno da on prestavlja „opasnost po zajednicu“.

Njegova vjerenica za sada nije optužena niti uhapšena, a američki pravosudni organi ne isključuju tu mogućnost u narednom periodu, potvrdio je okružni tužilac Danny Porter.

Fadilova nećakinja Emili Šabanović kaže da je on pomogao mnogima u SAD-u te da su ga rodbina i prijatelji mnogo voljeli.

„Njegova najstarija kćerka je trudna, a Fadil nikada neće vidjeti svoju unuku koja će doći na ovaj svijet u novembru. Njegova druga kćerka je naslijedila od njega vedar duh, a devetnaestogodišnji sin nesebičnost i veliko srce“, rekla je Šabanović te dodala da je Fadil bivši logoraš iz BiH.