Detalji ubojstva mlade Stefanie: Htjela pobjeći od ubojice, ali je zapela u snijegu

sa

Krvavom djelu nad 19-godišnjom Stefanie R. u nedjelju navečer u Gornjoj Austriji vjerojatno je prethodila svađa između mlade žene i 18-godišnjeg navodnog počinitelja Samuela Z. No, poznato je sve više detalja. 18-godišnjak, koji je navodno u nedjelju navečer stupovima smrtno ozlijedio 19-godišnjakinju u Gornjoj Austriji, bio je u utorak na odjelu forenzike zatvora. O krvavom djelu doznaje se sve više jezivih detalja – žrtva je htjela pobjeći od napadača. Djevojka je navodno htjela automobilom pobjeći od 18-godišnjaka, ali je automobilom zapela u snijegu.

Njih dvoje su prethodno bili u kasinu u Češkoj. Na putu do kuće došlo je do svađe jer se 18-godišnjak htio vratiti i nastaviti igrati, ali je njegova suputnica htjela kući. Prema uredu javnog tužitelja u Linzu, oružje ubojstva je možda bio stup.

Sablasni detalj: malo prije ponoći, Steffi je na Instagramu objavila tekst pjesme “Time After Time” Cyndi Lauper. Ubrzo prije smrti, objavila je i sljedeću sliku – koju je možda čak i snimio počinitelj.

Vozač je u nedjelju oko 8 sati pronašao beživotnu mladu ženu iz Steyra na šumskom putu u općini Bad Leonfelden (okrug Urfahr). Oko 13 sati policiju je nazvao muškarac koji je rekao da je njegov 18-godišnji brat priznao ubojstvo 19-godišnjakinje. Mladić iz Rieda in der Riedmarka uhićen je u Mauthausenu. Nije se opirao i priznao je zločin, a u njegovom automobilu pronađeni su tragovi krvi.

Mediji danas pišu kako je djevojka udarana s stupovima, a mladić se sljedećeg dana htio se riješiti svoje i žrtvine jakne – obje poprskane krvlju – i sakriti razbijeni retrovizor na svom automobilu.

Mladić je navodno ovisan o kocki. Protiv njega još nije podignuta kaznena prijava.