DF o vandalizmu: Huliganski incidenti narušavaju ugled Mostara

df
Povodom sinoćnjeg incidenta koji se dogodio u Mostaru su se oglasili i iz Demokratske fronte Mostar.

 

Podsjećaju da zakon mora svakoga tretirati isto i da nema prostora za bilo kakve iznimke.

"Povodom nereda i nasilja koji su se sinoć dogodili u naselju Donja Mahala u Mostaru, Demokratska fronta Mostar najoštrije osuđuje ekstremističke huliganske napade i nerede na građane i njihovu imovinu i poziva na odgovor da se ovakvi slučajevi osude, kazne i preveniraju u budućnosti. Ovakvi slučajevi česti su u Mostaru, te s pravom podsjećamo nadležne da pred zakonom svi građani moraju biti isti, te za bilo koga nema popuštanja i tolerisanja nasilja", naveli su.

Mostar trenutno nije grad čiji se stanovnici osjećaju sigurno te je iz tog razloga potrebno što prije sankcionisati odgovorne.

"Sigurnosna situacija u Mostaru je narušena od paljenja kuća, krađa do nemilih scena nasilja i pozivamo na mir i rad protiv ovakvih slučajeva. Red i zakon prema svakome ko narušava miran život građana mora odmah biti kažnjen, te se nadamo blagovremenoj reakciji nadležnih službi i odgovornih kako bi se sa ovakvim scenama konačno prestalo", napisali su u saopćenju.

Iz DF-a ističu da huliganski incidenti narušavaju ugled Mostara i da je vrijeme da se ovom konačno stane u kraj.

"Mostar ne smije biti prepoznat po ovakvim slučajevima, te nas nakon pozitivnih slika koje su išle iz Mostara žalosti narušavanje mira i života građana i ugleda Grada", zaključili su iz Demokratske fronte Mostar.