Dileri u Banjoj Luci pustili tvora na policajce

Vladimir Sumonja (28), Luka Tomašević (25) i A. D. iz Banje Luke uhapšeni su u okviru akcije "Target", nakon što je u pretresu vikendice koju su koristili policija otkrila 2,7 kilograma droge.

Dileri pustili tvora na policajce

U akciji je zaplijenjeno 2,42 kilograma skanka, 218 grama spida i 131 gram tableta ekstazija, kao i razna oprema koja se koristi za uzgoj i pakovanje narkotika. Prije hapšenja osumnjičeni su se pokušali riješiti droge, a da bi dobili na vremenu, na policajce su pustili tvora!? Tu životinju su, kako se sumnja, držali u vikendici da bi prikrili miris droge.

U PU Banja Luka saznajemo da su istražitelji došli do saznanja da se u vikendici, u banjalučkom naselju Pobrđe, nalaze sumnjive osobe. Vikendica je vlasništvo G. D., za koju je ispostavilo da je njegova kćerka A. D. dala na raspolaganje Sumonji i Tomaševiću.

- Policajci su u vikendici uočili dvije osobe i pozvali ih da izađu kako bi utvrdili njihov identitet. Međutim, oni su odbili da izađu, a iz kuće se čula galama i povici: "Šta ćemo sad, brate? Popadat ćemo! Ne gine nam zatvor...", a zatim i riječi: "Bacaj prah u sudoper i puštaj vodu" - otkriva izvor blizak istrazi.

U tom trenutku osumnjičeni su iz kuće izbacili tvora na policajce. Iako šokirani time, policajci su ušli u kuću i zatekli Sumonju i Tomaševića kako uništavaju drogu i tragove.

- Po ulasku policije osumnjičeni su u odvode prosipali bijeli prah, najvjerovatnije, spid, nakon čega su i uhapšeni - pojašnjava sagovornik iz policije.

Osuđen zbog dilanja 

Prema naredbi Suda, izvršen je pretres vikendice i tom prilikom je pronađena veća količina narkotika, kao i razna oprema koja se koristi za njen uzgoj i pakovanje.

Vladimir Sumonja i Luka Tomašević nakon kriminalističke obrade jučer su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci na daljnje postupanje. Obojici se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge. Sumonja odranije prolazi kroz policijske evidencije. Zbog trgovine narkotika hapšen je u akciji "Fokus" i nakon priznanja krivice osuđen je na tri godine zatvora.