Dilerima kod kojih je pronađena droga određen pritvor

Home

Dilerima kod kojih je pronađena droga određen pritvor


Sud BiH je donio odluku kojom je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, te odredio jednomjesečni pritvor Srebrenku Balavcu (55) i Nikoli Hrstiću (53), koje su pripadnici SIPA-e uhapsili u akciji "Rover" zbog organiziranog kriminala i šverca droge.  

S druge strane, Sud je odbio da odredi pritvor i supruzi Srebrenka Balavca 51-godišnjoj Smaili Balavac, kojoj su umjesto pritvora određene mjere zabrane. 

Kako je potvrđeno iz Suda BiH, osumnjičenim je pritvor određen zbog bojazni da bi na slobodi mogli ponoviti krivično djelo, a pritvor im po ovom rješenju može trajati do 11. oktobra ili do nove odluke Suda. Smaili Balavac određene su mjere zabrane napuštanja boravišta, kao i zabrana sastajanja sa suosumnjičenima.   

Sve troje uhapšenih sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom drogama, a bračni par Balavac dodatno i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Uhapšeni su u akciji "Rover" koju su pripadnici SIPA-e, pod nadzorom Tužilaštva izveli u ponedjeljak. Tada je prilikom pretresa u Hercegovini pronađeno više od 10 kilograma skanka. 

- Osumnjičeni su pod istragom da su, zajedno sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljali opojnu drogu skank i vršili distribuciju i preprodaju te droge na području Mostara, Hercegovine i širom BiH - navedeno je tada iz Tužilaštva BiH..


(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 15/09/2017 - 13:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top