Problemi za Bjelicu: Dinamo bez Bosanca na Ferencvaros

Dinamo u utorak igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvarosa, no nit će značajno oslabljen u tom duelu.

Kako navode Sportske novosti, Emir Dilaver i Kevin Theophile-Catherine definitivno neće nastupiti u maksimirskom dvoboju. Dilaver je na utakmici protiv Gorice povrijedio zglob, Maksimir je napustio na štakama i svi se nadaju da se radi samo o istegnuću, pa će i pauza biti kraća. No, kako sada stvari stoje, sjajni stoper će propusti i uzvrat u Budimpešti.

Što se Theophilea tiče, on se vratio u trenažni proces, no Bjelica je potvrdio kako neće s njim riskirati i da će vjerojatno biti spreman za igru tek u petak, kada Modri igraju protiv Osijeka. Dobra je vijest da će biti spreman za uzvratnu utakmicu.

Ova dva izostanka su priličan hendikep za Dinamo jer je maksimirski klub godinama muku mučio u Europi s problemima u odbrani. Oni su otklonjeni dolascima Dilavera i Theophilea, stoga možemo komotno reći kako su njih dvojica stožerni igrači hrvatskog prvaka i kamen temeljac granitne obrane.